Webinar

När våld i nära relation påverkar jobbet – så agerar du som arbetsgivare

Alla är överens om att det är hemskt. Trots att i stort sett varje arbetsplats på något sätt är drabbad där långvarigt lidande för individen och produktionsbortfall för miljontals kronor i verksamheter pågår, är det någon annans ansvar. Och görs inget och på rätt sätt kommer eftereffekter för individ och arbetsplats, vilka kan pågå under flera år.

Men lösningar finns där du som chef eller kollega har en viktig roll som kan göra stor skillnad för utsatt medarbetare och verksamheten.

Innehåll

  • Grunderna i våld i nära relationer och varför det inte upptäcks på våra arbetsplatser.
  • Hur ett företag bäst går till väga och varför.
  • Förslag på en arbetsprocess för alla företag oberoende storlek
Föreläsare
Iwette Rapoport

Iwette Rapoport

Change Collective är specialister på våld i nära relation och dess påverkan på arbetsförmåga och arbetsplats. Change Collective erbjuder verksamheter konkreta verktyg för att arbeta preventivt och reaktivt med våld i nära relationer.

Lars-Göran Kjellin

Lars-Göran Kjellin

Arbetar som läkare inom specialitet: allmän medicin och företagshälsovård. L-G är grundare till Curera Sverige AB, numera Avonova, som börsintroducerades 2003. Han var också delägare och styrelsemedlem i Feelgood Svenska AB i företagets inledande fas, även detta börsnoterat.

Michael Emilsson

Michael Emilsson

Michael Emilsson är försäljningschef på Qurant. Han hjälper företag förenkla och minska sjukfrånvaron med hjälp av data och nytänkande, digitala lösningar.