Frisk- och Hälsovård

Vilken nytta har byggföretag av en företagshälsa?

Byggnadsarbetet är ofta tungt och risken för att råka ut för en arbetsskada är relativt stor. Var tredje skada inom byggbranschen är en belastningsskada och att ha ont i kroppen är vanligt symtom bland byggarbetare. Dessutom tillkommer också stress med tidspressade projekt och bristfällig säkerhet som leder till ökad ohälsa och sjukdom.

En bra företagshälsa ska vara ett stöd för företaget och ge bättre arbetsmiljö och säkrare arbetsplatser med friska medarbetare. Den ska också förenkla arbetet för personalansvariga för att bli kostnadseffektiv för företaget.

För medlemmar i Byggnads finns riktlinjer för en bra företagshälsovård. Den ska vara anpassad efter de behov som Byggnads medlemmar har och utformas efter den typ av arbeten som företaget utför. Dess främsta uppgift är att den ska arbeta förebyggande.

Qurant är en komplett företagshälsa som uppfyller Byggnads riktlinjer på företagshälsovård. Vi arbetar idag med kunder inom byggbranschen och anpassar våra tjänster efter företagens behov.

Våra tjänster tar hand om allt från förebyggande hjälp till effektiv vård. Vi gör det enkelt för företag med personlig helservice och en smart digital plattform. Med ett rikstäckande nätverk av vårdgivare och specialister erbjuder vi en allt-i-ett lösning som hjälper företag och medarbetare att öka hälsan och bli effektivare, med minimalt med arbete för företaget.

 

Qurants företagshälsa erbjuder följande

  • Förebyggande arbete, med alltifrån hälsoanalys till tidiga insatser
  • Personligt stöd och rådgivning under hela hälsoarbetet.
  • Enkel digital sjuk- och friskhantering som underlättar för hela företaget
  • Förenklar arbetet för personalansvariga
  • Ger er kontroll och överblick på hälsostatus på medarbetare, även i projekt med utspridda arbetsplatser
  • Upptäcker behov av insatser som hälsokontroller, spirometriundersökningar och rehab
  • Upptäcker ohälsa missbruk och kan agera direkt
  • Erbjuder en effektiv vård med förslag på rätt åtgärder efter behovsanalys
  • Är kostnadseffektiv för företaget

Vill du veta mer om hur vi hjälper företag inom bygg? Du är välkommen att fylla i nedan formulär så kontaktar vi dig och berättar mer.

Nyhetsbrev

Få senaste nytt från oss om personal och hälsa

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vi delar aldrig din e-post eller skickar spam. Läs mer om integritet och GDPR