Hälsa och friskvård

Träna på utegym med kollegorna

Många företag säger att de vill arbeta mer förebyggande med hälsofrämjande aktiviteter. Att fylla det systematiska arbetsmiljöarbetet med konkreta hälsomål för medarbetarna är viktigt. Fysisk träning och friskvård bör vara en betydande del.

– Vi tror på en friskare arbetsmiljö genom fysisk aktivitet. Att testa olika sorters träning tillsammans med kollegorna ger motion, bättre hälsa och gemensam glädje, säger Philip Dale, personlig tränare, Friskify.

Vill krossa myten – träning är för alla

– Träning är något för alla, inte bara träningsmänniskan. Något alla har nytta av och framförallt rätt till. Så låt oss krossa myten om att träning är till för vissa, säger Carl Wibom, personlig tränare, Friskify.

– Jag instämmer helt. Rörelse under hela dagen är superviktigt och att göra det till en naturlig del även under arbetstid tror vi stenhårt på. Vare sig det är onlineträning eller kanske träning på utegym, säger Philip.

– Ja, varför inte ses utomhus och testa ett helkroppspass på ett utegym. Det är enkelt att anpassa övningarna efter individen, menar Carl.

TIPS! Ta hjälp av Folkhälsomyndighetens nya ”Riktlinjer för fysisk aktivitet och stillasittande – Kunskapsstöd för främjande av fysisk aktivitet och minskat stillasittande”

Så tränar du på utegym

Philip och Kalle visar i videon högst upp i bloggen hur du kan köra ett helkroppspass på utegym. Passet består av tre så kallade superset där varje set innehåller två övningar utan vila. Varje set fokuserar på att muskelgrupperna gör motsatt funktion, t.ex. bicep vs tricep, så kallade antagonister, som även förklaras i videon.

3 superset

1. Set 1×2: Pull-ups – Dips

2. Set 2×2: Latsdrag – Axelpress

3. Set 3×2: Knäböj – Raka marklyft

Glöm inte att göra en kul grej av passet! Ta en kaffe och snacka lite innan, gör det så att du ser fram emot det. Äg beteendet!


Ta träningen till nästa nivå

En och en, i par eller i liten grupp. Personlig träning är till för alla! Ta hjälp av en Friskify-coach som sammansvetsar kollegor och vänner – utan att krångla till det.

Träna online – enklare än så här blir det inte.
Hälsoutmaningar – utmana en annan avdelning eller delta i en utmaning och bygg ett starkare team. Tunga lyft eller gemensam promenad – utbudet är oändligt.
Gruppträningar och gruppträningsschema – gör träningen mer effektiv och träna i grupp.
Personlig träning och coach på plats – personlig träning och coaching på arbetsplatsen.

Vill du veta mer, fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort👇


FRISKIFY arbetar med friskvård för företag och är en av Qurants samarbetspartners.
Nyhetsbrev

Få senaste nytt från oss om personal och hälsa

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vi delar aldrig din e-post eller skickar spam. Läs mer om integritet och GDPR