ICA minskade sjuklönekostnaderna med 30% tillsammans med Qurant


Hälsobloggen | Kundrecenssioner

Minskade sjuklönekostnader” Vi har använt Qurant sedan september 2018 och genom allas engagemang minskade vi, redan på sex månader, våra sjuklönekostnader med ca 30 %”.

 

Vi har haft stor nytta av Qurant för enskilda medarbetare som har haft hög sjukfrånvaro med framgångsrikt utförda riktade insatser. Våra medarbetare uppskattar förmånen att alltid bli kontaktade av en sjuksköterska som ger tips och råd när de är sjuka eller vabbar. För att förebygga sjukfrånvaro har vi dessutom genomfört ett frivilligt vaccinationsprogram mot årets influensa.

Men det är inte bara minskad sjukfrånvaro som är resultatet av den ökade satsningen på och engagemanget kring företagshälsovård. Det faktum att alla berörda chefer omedelbart blir meddelande med all information vi behöver när någon medarbetare sjukskriver sig hjälper oss också med schemaläggningen och det är mycket mer effektivt än att medarbetaren bara ringer eller sms:ar sin närmsta chef.

Maria Fagerlund
Ica Liljeholmen

 

minskade sjuklönekostnader

Hälsobloggen

förbättra Arbetsmiljön
17 september, 2019
Frukostseminarium: Nyfiken på hur andra företag arbetar för att minska sjukfrånvaron och förbättra arbetsmiljön i sin verksamhet
Läs mer
Ekonomiska nyckeltal
5 september, 2019
Satsning på god hälsa och arbetsmiljö sparar pengar
Läs mer
Hälsostatusen
30 augusti, 2019
Har du koll på hälsostatusen på din arbetsplats?
Läs mer