Sogetis hälso- och friskvårdsarbete

Med sin passion för teknologi hjälper IT-konsultföretaget Sogeti organisationer att snabbt digitalisera sin verksamhet. De anställdas kompetens är högt eftertraktad och att arbeta systematiskt med arbetsmiljöarbetet och sina medarbetares hälsa är viktigt, både för de anställda i sig men även för att Sogeti ska vara en attraktiv arbetsgivare med ett starkt arbetsgivarvarumärke.

Aron Östergård , HR Business Partner

För Sogeti är det en självklarhet att satsa på förebyggande hälso- och friskvård och uppmuntra medarbetare till en positiv livsstil och livsbalans. Hälso- och friskvården ska hålla hög kvalitet och finnas tillgänglig på Sogetis samtliga 20 orter.

– Först och främst vill vi samarbeta med en företagshälsa som passar vårt företags sätt att se på hälsa och medarbetarmiljö. Men det är även av stor vikt att vi har samma syn på den digitala aspekten. Exempelvis tillgång till en modern hälsoplattform med frånvarohantering och effektiv sjuk- och friskrapportering, vilket vi förstod att Qurant hade, säger Aron Östergård, HR Business Partner, Sogeti Sweden.

Utmaningar kopplade till arbetsmiljö och hälsa

– I vår bransch är det ytterst sällsynt med fysiska arbetsskador. Våra största utmaningar ligger istället i att proaktivt arbeta för att våra anställda mår bra, och snabbt följa upp och sätta en plan när någon blir eller är på väg att bli sjuk, något som blir extra viktigt under Coronatider, säger Aron Östergård.

Lösningar

– Idag vet våra chefer och medarbetare att vi har tillgång till en företagshälsa med ett stort nätverk av läkare, sjuksköterskor, psykologer med flera och att Qurant levererar en tillmötesgående och professionell företagshälsovård. Vi erbjuder alla anställda anonyma psykologsamtal och våra chefer har tillgång till en egen portal samt individuellt chefsstöd via Qurant. Vi följer även

Haydar Adelson, leg. psykolog

kontinuerligt upp arbetsmiljön genom månatliga medarbetarundersökningar vars resultat vi kommunicerar transparent och regelbundet, både internt och externt, kommenterar Aron Östergård.

Förutom lokala sportklubbar och lopp som man springer tillsammans har Sogeti under våren anlitat en yogainstruktör som genomfört digitala lunchyogaklasser för alla våra anställda med fokus på styrka och rörlighet. Man har även spelat in korta videos för fysisk rörlighet vid hemmaarbete som de anställda kan nyttja när det passar dem. Under hösten har Haydar Adelson, leg. psykolog via Qurant, deltagit på lokala digitala träffar där han avslutat en teamträff med en session kopplat till mindfulness.

Jonas Jaani, Teamchef

– De anställda fick lyssna på och ställa frågor till Haydar samtidigt som de uppmanades att promenera i sitt närområde. Aktiviteten var väldigt uppskattad och gav ett insteg till att ta hand om sin mentala hälsa, säger Jonas Jaani, Teamchef på Sogeti i Linköping.

Årets mest familjevänliga företag

– Vi måste få nämna att vi i år vann Unionens pris ”Guldnappen” – årets mest familjevänliga företag. Det är något vi är väldigt stolta över och något som tyder på god arbetsmiljö för föräldrarna på Sogeti, säger Aron Östergård.

 

Om Sogeti:
Sogeti, en del av Capgemini-koncernen, har verksamhet på över 100 orter runt om i världen. I Sverige finns 20 kontor med totalt 1 200 medarbetare. Sogeti arbetar nära kunder och partners för att dra full nytta av möjligheterna med teknologi och kombinerar agilitet och implementeringshastighet för att skräddarsy innovativa, framtidsfokuserade lösningar inom Digital Assurance & Testing, Cloud och Cybersecurity, förstärkta av AI och Automation. Med sin pragmatiska ”value in the making”-ansats och sin passion för teknologi hjälper Sogeti organisationer att digitalisera – snabbt. Mer information på sogeti.se
Grundat: 1967
Bransch: IT-konsultbranschen
Vision: Att framåtlutat, agilt och snabbt skapa värde för kunderna med smarta IT-lösningar och på så sätt uppfattas som den bästa IT-leverantören på våra 20 orter.
Antal anställda: 1 200
Nyhetsbrev

Få senaste nytt från oss om personal och hälsa

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vi delar aldrig din e-post eller skickar spam. Läs mer om integritet och GDPR