Kan stress leda till ångest?


Hälsobloggen | Psykisk ohälsa och Stress

Arbetslivet pressar oss stundtals hårt vilket kan leda till att vi får en stressreaktion. Men kan ihållande stress övergå i ångest och är det egentligen det vi känner fast vi tror att det ”bara” är stress?

I en faktakompakt föreläsning med syfte att på ett pedagogiskt sätt ge insikt i det som vi alla delar gemensamt, ångest, berättade Haydar Adelson, leg. psykolog om hur stress kan övergå i ångest.

– Vad ångest egentligen är och att det finns en relation mellan just ångest och stress vet få om. Det finns olika typer av ångest beroende på många faktorer i ens liv, vilket är bra att känna till när man ska tackla den, förklarar Haydar Adelson.

Är det bra att känna ångest?

– Att det är bra att känna ångest ibland och förstå när den är normal kan vara lugnande många gånger. Det är också viktigt att få ventilera och prata av sig om vad som gör att man känner ångest. Ångesten behöver inte leda till en klinisk diagnos, och det finns faktiskt en mänsklig fördel med att känna ångest ibland, säger Haydar Adelson, leg. psykolog med erfarenhet av klinisk- och arbetslivspsykologi.

Vill du se hela föreläsningen?

Fyll i formuläret nedan så mailar vi dig en länk till det inspelade webbinaret.


Genom att klicka på skicka, samtycker du till att ta emot mailutskick från oss; med tips, råd, erbjudanden och aktuella ämnen som kan hjälpa dig att jobba proaktivt med ohälsa, minska sjukfrånvaron och få ett friskare företag. Du kan när som helst ta tillbaka ditt samtycke genom att klicka på den länken som finns i ditt utskick.

 

Nästa webinar: Mentala verktyg för att hantera nedstämdhet och depression

Datum: 3 november, 2020
Tid: 09:30 – 10:00
Plats: Länk skickas via e-post innan webbinaret
Kostnad: Gratis

ANMÄLAN OCH MER INFO 

Kontakt: info@qurant.se

Hälsobloggen

18 december, 2020
Information till arbetsgivare under covid-19 pandemin
Läs mer
17 december, 2020
Krav och prestation i dagens ledarskap
Läs mer
14 december, 2020
Ny tidsgräns för intyg vid sjukdom och vab
Läs mer