Hälsa och friskvård | Nyheter

Kostnadsfri yoga för dig som har Qurant

Kom och yoga med oss

Qurant erbjuder kostnadsfri yoga till alla medarbetare

För dig som har tillgång till Qurant Företagshälsa ger vi nu möjlighet att prova på en lugn och avslappnande lunchyoga online via Zoom.

I samarbete med Benjamin Black, cert. yoga- och meditationslärare samt aukt. Feldenkraispedagog kommer vi erbjuda yoga varje tisdag från 9/11 till 14/12 kl 12.00.

 


Lugn yoga innan lunch

En stund med dig själv till att andas, pausa tankarna, släppa på spänningar och landa i kroppen. Vi jobbar med mjuka och tillgängliga rörelser där du själv väljer hur djupt du går och hur mycket energi du ger. Ett kort yogapass som bryter upp arbetsdagen och hjälper dig hitta lugn, fokus, balans och energi.

Vi börjar med 30 minuter rörelse, därefter väljer du själv om du stannar kvar på avslappning och eftersnack.

Upplägg

  • 30 minuter lugna rörelser
  • 10 minuter avslappning
  • 5 minuter paus
  • 10 minuter eftersnack för den som har frågor, funderingar eller vill dela med sig av sin upplevelse. Välkommen att ta med dig lunchen hit.

Du är välkommen att delta i hela eller delar av passet.

 

Boka din plats här

 

Om Ben

En blandning av nyfikenhet och behovet av någonting som gav mig balans, lugn och återhämtning från diverse skador fick mig för 15 år sedan att börja närma mig både Feldenkrais och olika former av yoga. Jag slutar aldrig förundras över dessa praktiker och hur vi kan påverka våra liv och vår hälsa genom att sakta ner i vår tillvaro och lyssna till hur vi andas och hur vi rör oss.

Efter några års eget utövande utbildade jag mig till yogalärare i Mysore, Indien. Kort därefter det bestämde jag mig för att fördjupa mig ytterligare i kroppen och fullföljde en fyraårig utbildning till Feldenkraispedagog i London. Idag jobbar jag med både yoga och Feldenkrais; jag föreläser, ger klasser, kurser och workshops både online, i Sverige och i Storbritannien samt ger individuella sessioner och behandlingar på min praktik Stockholm Feldenkrais Center. Jag driver, och undervisar genom STUDIO SOMA; ett online community för yoga, Feldenkrais & andra rörelse- och meditationspraktiker samt håller klasser på den fantastiska yogastudion AYÄM på Regeringsgatan 83 i Stockholm.

En stor del av mitt arbete är specialiserad mot smärtproblematik, stress & utbrändhet och arbete med människor så som idrottare och scenkonstnärer som vill optimera sin prestation och hitta effektiva sätt till återhämtning och avslappning, men jag välkomnar alla som söker en förändring i sitt liv och vill förstå hur deras underliggande vanor och spänningsmönster påverkar dem, och hur de kan förändras.

Nyhetsbrev

Få senaste nytt från oss om personal och hälsa

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vi delar aldrig din e-post eller skickar spam. Läs mer om integritet och GDPR