Webbinar

Hur påverkar den nya generationens drogvanor dig som arbetsgivare?

Gin & Tonic är ute – piller är inne.
Alkohol dricks inte i samma utsträckning av den nya generationens arbetstagare. Däremot har ett nytt drogmissbruk vuxit sig allt starkare. Tabletter som kostar under 100 kr, lätta att få tag på och stark nog att delas på fyra. Och där man dessutom slipper bakfylla, kalorier och får en kick som slår allt som hör till den vanliga världen.

Arbetsgivare står ofta handfallna inför detta nya dolda missbruk som årligen kostar miljonbelopp.  Men hur ska man skydda sig mot den nya trenden som ökar för varje år? Och vad blir konsekvenserna för en arbetsgivare att ha oupptäckt missbruk på arbetsplatsen?

Innehåll

  • – Förståelse kring hur droglandskapet ser ut på arbetsplatser idag
  • – Känna igen tidiga tecken på missbruk
  • – Få verktyg och förslag på proaktiva åtgärder
Föreläsare
Axel Gudmundsson

Axel Gudmundsson

Specialister inom alkohol- och drogproblem, spelberoende och medberoende på arbetsplatsen. Axel är ansvarig för arbetsplatstestning på Ljung & Sjöberg med 4 års erfarenhet berättar om hur det dolda missbruket ser ut på Sveriges arbetsplatser och hur man kan motarbeta det

Michael Emilsson

Michael Emilsson

Michael Emilsson är sälj chef på Qurant - Proaktiva och nytänkande som kopplar samman alla delar i hälsokedjan och erbjuder en komplett företagshälsa för framtidens företag.