background

Om din arbetsgivare erbjuder antikroppstest kan du enkelt testa dig på Apoteket

 

Genom Apoteket och Doktor24 erbjuder Qurant antikroppstest på 60 apotek runt om i landet. Testa dig enkelt för antikroppar mot covid-19 och få ditt provsvar direkt på plats. 

 

Så går det till

1. Du ska ha fått ett bokningsnummer av din arbetsgivare eller en sjuksköterska på Qurant. Om du inte fått det kontakta arbetsgivaren eller Qurant för att få ett bokningsnummer.

2. Läs först denna information innan provtagningen.

3. Välj ort och apotek i listan för att se öppettider för antikroppstest genom att klicka här. Tänk på att du måste vara helt symptomfri för att ta testet.

4. Fyll i en hälsodeklaration. Du hittar den här.

5. Gå till Apoteket. Provtagning utförs av en sköterska i ett hälsorum på apoteket. Vid drop-in tar du en kölapp, om du bokat en tid kan du vänta utanför. Sköterskan hämtar dig när hämtar när det är din tur. Tänk på att hålla avstånd till andra kunder medan du väntar.

6. Du betalar inget. Uppge att du kommer från Qurant så skickas fakturan för ditt antikroppstest till din arbetsgivare.

7. Smidig provtagning. Antikroppstestet tas via ett enkelt blodprov från fingret.

8. Provsvar efter 10 minuter. Provsvaret kan läsas av redan efter 10 minuter. Du väntar utanför och blir inkallad när det är klart. Sköterskan fyller i provsvaret på ett informationskort som du får med dig hem.

 

Att tänka på innan besöket

  • – Inför ditt besök behöver du fylla i en hälsodeklaration. Klicka här för att komma till hälsodeklarationen. 
  • – Du är ansvarig för att din arbetsgivare gett sitt medgivande till ditt antikroppstest. Om din arbetsgivare anser att du inte har fått godkännande kommer en faktura för testet att skickas till dig privat.

 

Pris

Fullständig prislista hittar du här.